Optimax tukemassa Raide Ry:n toimintaa

Lue lisää

(Blogi 24.10.2022)

Olemme jo aikaisemminkin olleet tukemassa Raide Ry:n toimintaa.

Mikä on Raide Ry?

”Raide ry on vuonna 2003 perustettu valtakunnallisesti toimiva nuorten ehkäisevää päihdetyötä tekevä yhdistys. Tarkoituksena on tukea ja edistää nuorten hyvinvointia. Teemme ehkäisevää päihdetyötä kouluissa ympäri Suomea. Ehkäisevä päihdetyö on lakisääteistä toimintaa ja valtion ja kuntien velvollisuutena on luoda työlle riittävät perusteet. Resurssit ovat kuitenkin useissa kunnissa lähes olemattomat ja meitä kolmannen sektorin toimijoita tarvitaan tässä työssä.

Raide ry:n nuorisotyöntekijät ovat koulutettuja ammattilaisia ja osaavat ottaa nuorten ongelmat vakavasti. Kohderyhmän ilmiöiden tuntemus antaa kohtaamiseen hyvän pohjan. Raide ry on opetusministeriön hyväksymä valtakunnallinen nuorisotyötä tekevä järjestö.”

Miten me sitten toimimme?

”Koulu, kunnan nuorisotoimi, kuraattori, terveydenhoitaja tai vaikkapa vanhempainyhdistys kutsuu meidät vierailulle kouluun. Raide ry:n pääasiallinen kohderyhmä on 5.–9. -luokkalaiset. Jonkin verran myös lukiot ja ammattikoulut. Teemme vierailuja myös ruotsin kielellä. Ensisijainen toimintamuotomme on ns. päihdeparkki, joka toteutetaan koulun toiveiden mukaisesti eri ikäisille, ryhmä kerrallaan.”

”Vierailut vanhempainilloissa ovat myös osa Raide ry:n toimintaa. Illan teema toteutetaan koulun tarpeelliseksi katsoman aiheen mukaisesti. Tällä hetkellä esim. kannabis kiinnostaa paljon myös nuorten vanhempia, jotka kantavat huolta nuorten hyvinvoinnista.”

”Raide ry on jatkuvasti avoinna uusille asioille ja valmis kehittämään myös yhteistyötä niin koulujen, kuin myös muiden järjestöjen ja muiden ehkäisevää päihdetyötä tekevien tahojen kanssa.”

Vierailut ovat kouluille maksuttomia.

Koulukiertueitten aikataulut ja lisätietoa Raide ry:stä löytyy yhdistyksen kotisivuilta osoitteesta www.raide.info.

Rahoitus

Raide ry:n toiminnan rahoittavat pääosin yritykset ja yhteisöt.

Toiminnan tarkoitus

Edistää nuorten hyvinvointia menemällä heidän luokseen nuoria kiinnostavalla tavalla. Tavoitteena vahvistaa nuorten omaa ajattelua ja vastuuta omista valinnoista hyvinvoinnin edistämiseksi.

”Nuorten hyvinvointi on vastuun ottamista tulevaisuudesta”

-Jukka Westerholm, yrittäjä, toimitusjohtaja

-Optimax Henkilöstöratkaisut Oy

 

 

Haluatko lisätietoja

Tarjoamme asiakkaillemme pitkäaikaista kumppanuutta ja kattavaa ja luotettavaa henkilöstöosaamista. Saat parhaiten yhteyden meihin sähköpostilla, puhelimella tai yhteydenottolomakkeella.

Ota yhteyttä